Rabu, 13 Julai 2011

Episod Terakhir - Rindunya Pada Harry Potter

It's All Ends
" Rindunya pada Harry Potter... tapi rindu bila dah habis..." Itulah kata-kata peminat dalam Youtube punya komen. Harry Potter nie memang best, Fatt Mazz dah kumpul semua sirinya dari awak sampai akhir, dalam format bluray lagi.. High Definition baru best.. HeHe. Kali ini bulan Julai, Harry Potter akan ditayangkan dalam masa terdekat di Malaysia. Di luar sana sudah pon ditayangkan. Di bawah ini Fatt Mazz tuliskan sedikit coretan berita daripada para peminat yang cintakan Harry Potter ( Si Pembuat Periuk Belanga .. :P )


NEW YORK 12 Julai - New York Lincon Center semalam penuh sesak dengan beratus-ratus peminat siri filem Harry Potter yang tidak mahu melepaskan peluang menonton tayangan perdana filem terakhirnya, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II.

Antara peminat yang tidak mahu ketinggalan adalah Sarah Huntington yang telah berkampung di luar bangunan tersebut sejak enam hari lalu.

"Saya tidak percaya ini adalah kali terakhir kami lakukannya. Saya akan merinduinya," katanya kepada agensi berita Xinhua.

Tidak seperti tayangan perdana di London minggu lalu, pelakon-pelakon utama Harry Potter iaitu Daniel Radcliffe, Emma Watson dan Rupert Grint turut hadir di majlis karpet merah pada tayangan perdana tersebut.

Antara tetamu khas yang turut hadir termasuk pengarah David Yates dan Chris Columbus, penerbit David Heyman, penulis skrip Steve Kloves dan beberapa pelakon Harry Potter yang lain.

Barisan pelakon juga kelihatan agak emosi ketika bercerita mengenai perjalanan filem Harry Potter sejak sedekad lalu.

"Kami tidak dapat lakukan semua ini tanpa anda. Ini adalah untuk anda," kata barisan pelakon. - Bernama
Sinopsis Harry Potter The Last Episode

Kisah bermula dengan Voldemort (Ralph Fiennes) mencuri Tongkat Elder, dan Hogwarts di bawah pemerintahan totalitarian Snape. Harry kemudian melihat batu nisan Dobby, yang menanggung ukiran "Di sinilah letaknya Dobby, peri bebas." Harry (Daniel Radcliffe), maka perbincangan dengan Griphook (Warwick Davis), Godric Gryffindor, dan bilik kebal keselamatan milik keluarga Lestrange Bellatrix (Helena Bonham Carter). Harry, Ron (Rupert Grint) dan Hermione (Emma Watson) bersetuju untuk memberikan Griphook pedang dalam pertukaran untuk mendapatkan bantuan dalam memecahkan ke dalam bilik kebal keselamatan milik keluarga Lestrange. Harry kemudian meminta En. Ollivander si (John Hurt) untuk mengenal pasti dua wands yang dicuri di Malfoy manor. Mereka kemudiannya membincangkan tongkat Elder, dan Hallows pasi.
 

Ron, Hermione and Harry

Hermione menyamar sebagai Bellatrix keselamatan milik keluarga Lestrange, Ron menyamar sebagai wizard asing, dan Harry dan Griphook di bawah jubah halimunan, tidak ada satu pun dari mereka yang diiktiraf. Walau bagaimanapun, orang bunian telah memberi amaran bahawa Bellatrix adalah penyamar. Jadi, mereka turun ke sesuatu tempat, yang menghapuskan Hermione dan penyamaran Ron. Griphook menggunakan clankers untuk melepasi naga yang menjaga peti besi ini. Harry mencari Horcrux, Hermione dan Ron tidak sengaja melanggar beberapa objek dalam peti besi yang membiak disebabkan oleh daya tarikan Gemini diletakkan di atas peti besi ini. Harry menangkap Horcrux, dan Griphook turunkan mereka. Harry, Ron, dan Hermione berjaya melarikan diri daripada peti besi dengan melompat ke atas naga.

Saksikan cerita penuh di pawagam... :P

Trailer P/S : Bakal ditayangkan di seluruh negara pada 15 Julai 2011.

0 bisikan:

Catat Ulasan

Buka Cbox
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Video Terbaru AwaNiBiRu

Video AwaNiBiRu Yang Lain?

Loading...