Khamis, 5 Mei 2011

30 Soalan WANITA mesti tanya LELAKI !

1 - Bilakah you merancang untuk berkahwin? – Yes, ini adalah soalan utama, kena tanya awal-awal untuk lihat pendiriannya yang sebenar. Ini kena tahu dulu… baru boleh berkawan dengan lebih rapat.
 
2 - Bilakah you bercadang untuk mempunyai anak? – Yes ini juga amat penting ditanya awal-awal, untuk mengetahui berapa lama untuk dia serius dengan masa depannya.
 
3 - Sekiranya you bercinta, berapa tahun you nak bercinta sehingga ke waktu untuk mendirikan rumahtangga? – Oops, trick questions hehe…another way untuk tahu.
 
4 - Pernahkah menjadi Imam untuk solat berjemaah? – Haaa…suspen mamat tu nanti hahaha, suruh dia baca doa sekali! :)
 
5 - Sejauh manakah pegangan dan pengetahuan agama anda? – Tak perlu nak cakap la kan, this is one of the most important questions! Tanyakan hukum-hakam jugak.
 
6 - Sekiranya you sudah berkahwin, adakah you akan mengahwini seorang lagi wanita demi untuk menjaga maruah wanita itu? – Oops… another trick questions! Hahaha…jawab-jawab :D
 
7 - Wanita yang bagaimana yang you cari? – Senang tahu awal… you all boleh nak berubah to be like it, or can tarik diri…no one gets hurt.
 
8 - Wanita yang bagaimana pula parents you looking for? – Penting sangat-sangat, takut bila dah bercinta lama, sekali terhalang, leceh.

9 - You suka spending time dengan anak-anak saudara you? – A way to know if he is a loving person.
What is love?

10 - You suka bela kucing? Or any other pets? Another loving test…

11 - Adakah you suka dengan pekerjaan yang you lakukan sekarang? – Better way to ask about his job and his feeling towards it.

12 - Dalam 3 tahun lagi, dimana you melihat karier you berada? – Kewangan also must check!

13 - Sekiranya lepas 3 tahun, karier you tidak berubah, masih ditakuk lama dan tiada kemajuan, apa back-up plan you untuk berjaya dalam hidup ? – Haaa…menangis dia, ingat main-main ke nak kenal awek, pastu tak ready for future? :P

14 - I’m sure you pernah bercinta dulu, …bila break? Haaa…tengok cara jawapannya. Kalau terus menjawab, means dia jujur lah tu. Kalau teragak-agak je, telan air liru dulu ke, atau “Errr…err” dulu ke… baru break dah gatal nak mengorat lah tu :D

15 - Mengapa putus cinta, apa sebabnya? – Percaya pada naluri anda kat sini okay… feel it in your heart.

16 - Berapa ramai ex–girlfriends you ada dalam sepanjang hidup you? -  Perhatikan dahinya, berkerut tandanya dia mahu menyembunyikan, kalau mulai memegang dan mengusap muka, tubuh, tanda dia tidak selesa… Ramai lah tu hehe…move on to the next questions!

17 - Apa hobi you? – Hehe…barulah ringan sikit soalan tu kan, tapi still important untuk kita tahu untuk mudah jika punya hobi yang sama.

18 - Apa yang you suka lakukan masa cuti or time free? – Lighter questions untuk relax kan dia balik… let him talk, and you listen carefully.

19 - Apa favourite movie you? – Best juga jika dapat tahu mempunyai citarasa yang sama.

20 - Apa favourite music you? – Another light questions…

21 - Siapa yang paling you benci dalam hidup you? – berat balik hahaha… penting soalan ni. Kat sini you boleh tengok dia benci tahap mana…

22 - Pernah tak you marahkan orang yang you tak kenal? – very tricky! Lelaki ni kalau dia ego, dia akan bangga menceritakan yang dia pernah marah…Kalau tak pernah, Alhamdulillah.
 
23 - Apakah perkara yang paling romantis yang you pernah buat?

24 - Adakah you pernah imagine dan idamkan saat-saat romantis bersama girlfriend you yang akan datang?

25 - Apa yang you paling suka dalam hidup you? – Sounded simple but disini you akan dapat menggambarkan dirinya.

26 - Adakah you seorang yang sosial? Important questions.

27 - If you sudah ada girlfriend, adakah you masih akan berkawan dengan kawan-kawan wanita you yang lain? – The best answer is, “I akan tetap berkawan tetapi I suka jika you pun sama-sama jadi kawan dengan mereka” – Itu satu jawapan yang sangat jujur.
 
28 - Adakah you akan tinggalkan your wife,  jika dapat kerja outstations?

29 - Berapa lama you boleh berjauhan dari your wife?

30 - Apakah tujuan sebenar perkenalan kita ni? – hehe…final soalan, haa… macamana nak jawab tu agak-agak? The best answer is, “Kita berkawan dan berkenalan dulu… jika kita saling suka, slowly kita go to the next stage, we take our time to enjoy the moment!” – So, dia bukan jenis gelojoh la kan ;)

0 bisikan:

Catat Ulasan

Buka Cbox
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Video Terbaru AwaNiBiRu

Video AwaNiBiRu Yang Lain?

Loading...