Selasa, 3 Mei 2011

30 Soalan LELAKI mesti tanya WANITA !


 


Di dalam percintaan, pastinya timbul pelbagai persoalan, dalam hal ini, biasanya lelaki jarang bertanyakan soalan pada wanita, ini membuatkan perempuan susah untuk memahami lelaki sedangkan sekiranya lelaki selalu bertanyakan soalan pada wanita, wanita senang sahaja berkongsi dan lelaki akan senang memahami wanita walaupun wanita ini dikatakan suka memendam rasa dan susah untuk memberitahu sesuatu perkara. Disini saya ingin kongsikan sedikit mengenai soalan-soalan yang jarang ditanya oleh lelaki pada wanita terutama kalau yang betul-betul serius ingin menjalankan hubungan cinta dengan wanita tersayang... ^^~
 
Soalan-soalannya:-

1. Apa harapan you apabila berkenalan dengan seorang lelaki yang you suka, untuk saja berkawan atau untuk future husband? – Yes… ini lah soalan utama yang lelaki jarang tanya. Kena tahu awal-awal…

2. Bila you planning untuk berkahwin? – Soalan ni lagilah takut nak tanya hehe…

3. Bagaimana wedding yang you imagine kan, tahap artis ke, vip ke? – very important questions ni…

4. Adakah you ni anak mak? Atau seorang yang hanya mengikut kata ibu bapa dalam perihal perkahwinan? – This is A MUST ASK!

5. Adakah you ni seorang yang boleh dikatakan sebagai seorang yang keibuan? – Lighter soalan untuk dia menceritakan tentang dirinya.

6. Adakah you seorang yang sukakan kanak-kanak? Berapa ramai anak yang you mahu miliki?
– Kena tahu juga plan dia kan.

7. Apa yang you shopping setiap bulan? – Must know what type of a women you dealing with beb, silap-silap koyak poket setiap bulan.

8. Bagaimana cara your money management? Suka menyimpan duit, atau suka menabung, melabur?
Another important questions for our future ;)

9. Adakah you mempunyai hutang dengan mana-mana bank, finance company? – Well, kita tak mahu menanggung beban kan? Unless if you dont mind spending for her debt

10. Apa yang you paling suka lakukan masa lapang?
- Ringankan sedikit soalan dia ;)
 
11. You suka tidur tak, dan selalu bangun pukul berapa? – Hehe… in case kepada lelaki yang suka tidur tu, at least ada la bizzare hobby yang sama hehe…

12. Pernah tak you jatuh cinta dengan 2 orang lelaki sekali gus? - Oopss… trick questions! Haa… jawab-jawab!

13. Adakah you ni boleh dianggap sebagai seorang yang romantik? Suka dimanjakan? Suka berkepit setiap masa? - In case you tak suka…so tahu awal-awal tak lah bergaduh lak nanti bila tak dimanjakan. Kalau suka melayan, bermesra selalu ok laa :)

14. Adakah you mahu pasangan you seorang yang romantik? Jika dia tidak romantik macamana? - Prepare dari awal what to expect nanti

15. Adakah you ni seorang yang cepat kasihan pada lelaki? – Kelemahan wanita ni…sangat bahaya! Kita tak mahu la ada girlfriend yang lemah dengan ayat manis lelaki kan.

16. Best vacation holiday yang pernah you pergi? - relax balik…

17. Adakah you ni seorang pembersih? Suka mengemas? Pakaian sentiasa berlipat dan barang ditempatnya?
- kalau dia seorang yang jujur, from here you can see her answer.

18. Perkara yang you paling benci dalam diri lelaki? - Soalan ini bagus untuk anda tahu, so boleh elak dari buat perkara yang dia tak suka.

19. Perkara yang you paling suka lelaki lakukan untuk you? - Best to know, so easy to tackle her.

20. Lelaki yang sebagaimana yang boleh buat you rasa teruja? - tricky…tricky!
21. Apakah satu hadiah yang paling you suka sekali pernah you terima? - tak perlu kita nak agak-agak or tersilap beli hadiah. Kalau tahu, mudah…

22. You suka berkawan dengan ex-boyfriend tak? – oops, another trick questions…sebab dia bersambung dengan soalan seterusnya.

23. You boleh terima tak kalau boyfriend you masih berkawan dengan ex-girlfriend dia?
Haaa…sebelum tanya soalan ini, tunggu dia jawab soalan sebelum yang ni dulu hehe… :P

24. Bila you sudah menjadi isteri, suami you nak keluar dengan kawan-kawan lelaki dia, you akan larang tak? - perhatikan jawapan dia kat sini, lambat je menjawab…tak suka lah tu hehe

25. Bagaimana pula jika ada seorang wanita yang dalam kesusahan, perlukan bantuan suami you. Adakah you akan cemburu? - keikhlasan wanita tercabar dalam soalan ini…

26. Seorang lelaki, sangat suka masakan ibunya, jadi apabila berkahwin, dia akan mengharapkan pasangannya pandai memasak sesedap ibunya, adakah you boleh lakukannya? - Haaa… amacam?? Ada berani fight kaa?

27. What is your favourite movie/songs… suka menonton movie or going for a concert? Mungkin suka tengok teater? - Okay lah bagi lighter balik, kasi relax sikit hehe

28. Suka jogging? Exercise? Swimming?

29. Apakah tabiat buruk you? Beri lagi trick questions…

30. Very sure you tidak akan benarkan suami you kahwin lagi seorang, tetapi bagaimana jika dia dan girl tu sudah jatuh cinta… kalau tak kahwin nanti berdosa. So apa solutions dia?
Hehehe…suspen laaaa wanita nak jawab, kan?!


0 bisikan:

Catat Ulasan

Buka Cbox
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Video Terbaru AwaNiBiRu

Video AwaNiBiRu Yang Lain?

Loading...